Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΓΚΟΥΡΟΥ ASHAHARA: ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΓΚΟΥΡΟΥ ASHAHARA: ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΓΚΟΥΡΟΥ ASHAHARA:
 ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Μαθητές, έφτασε η ώρα να αφυπνισθείτε και να με βοηθήσετε. Όταν αντιμετωπίζετε το θάνατο πρέπει να το κάνετε χωρίς τύψεις».
Με αυτά τα λόγια ο δάσκαλος της βουδδιστικής αίρεσης Aum Shinri Kyo (Κοινότητα της υπέρτατης αλήθειας), κάλεσε τους οπαδούς του από το ραδιοφωνικό σταθμό του Βλαδιβοστόκ, να είναι έτοιμοι να πεθάνουν μαζί του αν χρειαστεί.
Οι «εσχατολογικοί μεσσίες» παντός είδους, στο όνομα της «σωτηρίας του κόσμου» και με υπόσχεση το «πέρασμα» στη «νέα εποχή» αναπτύσσουν μία νέα μορφή τρομοκρατίας που σκορπίζει πραγματικά πανικό, όχι μόνο στο παγκόσμιο κοινό, αλλά και στους υπευθύνους παράγοντες για την παγ­κόσμια ασφάλεια.
Οι νεοφανείς εσχατολογικές αιρέσεις παντός είδους κηρύττουν με δύο τρόπους την κατασκευή των υπερανθρώπων που θα επιζήσουν, θα εποικήσουν ή και θα διοικήσουν τη γη: Ο ένας είναι ο δρόμος της αυτοεξέλιξης με τις τεχνικές της οργάνωσης (γιόγκα, διαλογισμός κ.ο.κ.). Εάν όμως απειληθεί ο «δάσκαλος» ή η οργάνωση, τότε προτιμάται ο δεύτερος δρόμος: το κβαντικό πήδημα στη νέα εποχή περνά μέσα από την αυτοκαταστροφή (ομα­δική αυτοκτονία) ή από την καταστροφή των άλλων. 
Ο Charles Manson θεωρούσε τον εαυτό του ως τον πέμπτο άγγελο της αποκάλυψης του Ιωάννου που άνοιξε το φρέαρ της αβύσσου, από το οποίο εξήλθαν ακρίδες και σκορπιοί για να τυραννήσουν τους ανθρώπους. Έλαβε την «αποστολή» του στα σοβαρά και το 1969 διέταξε τους οπαδούς του να εισέλθουν σε δύο βίλλες του Χόλλυγουντ και να φονεύσουν συνολικά επτά ανθρώπους.
«Ο καιρός έφθασε για να συναντηθούμε σε ένα άλλο τόπο», διακήρυξε ο Jim Jones, μεσαίας του «Ναού του λαού». Όταν το 1978 απειλήθηκε η ορ­γάνωση στη Γουϊάνα, 1.000 περίπου οπαδοί αυτοκτόνησαν με εντολή του.
«Αν δεν είσαι έτοιμος να σκοτώσεις για τον Θεό, δεν μπορείς και να πεθάνεις για τον θεό», διακήρυξε ο ψευδομεσσίας David Koresh που σχεδίαζε στις 19-41993 το «ιδιωτικό» τέλος του κόσμου (δηλ. την αυτοκτονία). Όταν οι αστυνομικοί επετέθησαν στο Κέντρο του (Wacco Τέξας), έβαλε φωτιά και οδηγήθηκε στην αυτοκαταστροφή, συμπαρασύροντας 85 οπαδούς.
«Εγκαταλείπουμε αυτόν τον πλανήτη χωρίς θλίψη για να βρούμε καθα­ρότητα και ελευθερία, μία διάσταση της αλήθειας του απολύτου». Αυτά ανέφερε σημείωμα που βρήκε η αστυνομία σε ένα από τα δεκάδες θύματα του ψευδομεσσία Luc Juret στην Ελβετία και στον Καναδά (1994). Είχε υποσχεθεί στους οπαδούς του ότι θα ανήκουν στους εκλεκτούς και ότι θα επιζήσουν από την καταστροφή του κόσμου.
Είναι ο δρόμος προς την «εποχή των υπερανθρώπων» που οδηγεί μέσα από την αυτοκαταστροφή, με την υπόσχεση της «ξαναγέννησης» σε ανώτερο εξελικτικό επίπεδο με βάση τη δοξασία της μετενσάρκωσης.
Όμως στην περίπτωση του γκουρού Ashahara το κβαντικό πήδημα περνά μέσα από μία ολική καταστροφή, όχι απλώς αυτοκαταστροφή.
Αναλυτές που κλήθηκαν σε ειδική σύσκεψη στο αμερικανικό πεντάγω­νο κάνουν λόγο για νέα μορφή τρομοκρατίας, η οποία καθιστά ανασφαλείς ιδιαίτερα τις πόλεις εκατομμυρίων κατοίκων. Εκπροσωπείται η άποψη ότι αυτό που συνέβη στο μετρό του Τόκυο ήταν απλώς ένα «πείραμα», με σκοπό να αναζητηθεί ένα μέσο, που να φονεύει όσο το δυνατόν περισσότερους αν­θρώπους σε λιγότερο χρόνο. Με το υλικό που βρέθηκε στη βουδδιστική αίρε­ση μπορούσε να κατασκευαστεί δηλητηριώδες αέριο για τη μαζική κατα­στροφή ολόκληρης της Ιαπωνίας. 
Το συγκλονιστικό είναι ότι για τη βουδδιστική αυτή αίρεση είχε εκφραστεί θετικά ο Δαλάϊ Λάμα και πολιτικοί παράγοντες στην Ιαπωνία και κατά μία πληροφορία στη Ρωσία και Γερμανία.
Δυστυχώς στη χώρα μας δεν λαμβάνεται στα σοβαρά ένας ενδεχόμενος κίν­δυνος από τους εσχατολογικούς «μεσσίες» ή και από βουδδιστικές αιρέσεις με απροσδιόριστο περιεχόμενο πίστεως που δραστηριοποιούνται και εδώ.
 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 4 (1995)
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον       www.egolpion.com
1  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013



Read more: http://www.egolpion.com/ashahara.el.aspx#ixzz2WfELzCyL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου