Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

50.000 ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΕΚΤΑΣ



50.000 ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΕΚΤΑΣ



 
50.000 ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΕΚΤΑΣ2
Κίνδυνος από τις εναλλακτικές ιατρικές. Αυτόκλητοι ψυ­χοθεραπευτές προτείνουν τσαρλατανικές λύσεις και ασκούν διανοητική επιρροή. 

Όπως είναι γνωστό, σε όλες τις ανα­πτυγμένες χώρες τα προβλήματα που δη­μιουργούν οι σέκτες και οι διάφορες άλλες ομάδες χειρισμού της προσωπικότητος χα­ρακτηρίζονται σαν απειλή κατά της κοινω­νίας και των δημοκρατικών ελευθεριών και αντιμετωπίζονται αναλόγως.
Ειδικά στη Γαλλία, χώρα ιδιαίτερα ευ­αίσθητη στην διαφύλαξη των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και την πρόληψη από τις βλάβες -ψυχικές και σω­ματικές- που οι οργανώσεις αυτές επιφέ­ρουν, λειτουργεί από ετών ειδική διυπουρ­γική Επιτροπή, που εργάζεται στα πλαίσια του Κοινοβουλίου, κάτι που δυστυχώς στη χώρα μας δεν ισχύει καθώς οι ομάδες αυ­τές θεωρούνται φιλοσοφικής η θρησκευτι­κής τάξεως και η βλαπτική τους επίδραση σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο παραθεωρείται.
 Αναδημοσιεύουμε κατωτέρω συνέντευ­ξη του , στο γνωστό Γαλλικό έντυπο LE FIGARO, που προειδοποιεί τις οικογένειες για τον μεγάλο κίνδυνο.
 Η διυπουργική Επιτροπή «Επαγρύπνη­σης και Αγώνα κατά των Παρεκτροπών των Σεκτών» (Miviludes) κυκλοφόρησε ει­δικό Οδηγό με τίτλο: «Η προστασία των ανηλίκων από τις παρεκτροπές των αιρέ­σεων». Ένα πόνημα που έχει σκοπό να βοηθήσει τους επαγγελματίες που έχουν επιφορτισθεί με την ευθύνη των παιδιών, στο να ανιχνεύουν την διανοητική και κατ' επέκταση ψυχική κακοποίηση εις βάρος τους.
Le Figaro: - Σε τι θα είναι χρήσιμος αυ­τός ο Οδηγός;
Georges Fenech: - Απευθύνεται σε όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως οι διάφοροι εκπαι­δευτικοί και διδάσκαλοι, προσφέροντας τους ένα πίνακα στοιχείων και ενδείξε­ων, ώστε να εξακριβώνεται η κακοποίηση που προέρχεται από την επαφή με κάποια σέκτα. Παρέχει επίσης τις πληροφορίες σχετικά με τον ενδεικνυόμενο τρόπο αν­τίδρασης αλλά και πληροφόρησης των Ιδρυμάτων. Στόχος του επίσης είναι η πλη­ροφόρηση των οικογενειών.
Le Figaro: Θεωρείτε πως οι εν λόγω επαγγελματίες δεν είναι επαρκώς καταρ­τισμένοι;
Georges Fenech: Πολλοί δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσουν την υφιστάμενη ψυ­χική κακοποίηση. Από την άλλη πλευρά, φοβούνται μήπως, εισδύοντας στον ιδιω­τικό αυτό χώρο, θίξουν ελευθερίες, κυρίως θρησκευτικής πίστης3. Αυτός ο Οδηγός θέλει να καταρρίψει αυτό το ταμπού και να αφυπνήσει τις συνειδήσεις. Αυτοί οι υπεύθυνοι έχουν καθήκον επέμβασης μό­λις διαπιστωθεί κάποια υπόνοια.
Le Figaro: Σε τι αριθμό ανέρχεται το πλήθος των παιδιών που υφίστανται τις συνέπειες των παρεκτροπών των αιρέσε­ων;
Georges Fenech: Είναι μεταξύ 50.000 και 60.000 τα παιδιά αυτά. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται πάνω από 5.000 που βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο γιατί μεγαλώ­νουν σε κλειστές κοινότητες.
Le Figaro: Τι απέγινε η μελέτη που διεξή­γαγε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας;
Georges Fenech: Στόχος της μελέτης αυτής είναι να υπολογίσει τον αριθμό των παιδιών που έχουν εγκαταλείψει τη φοίτησή τους στο σχολείο ακολουθών­τας την κατ' οίκον διδασκαλία. Η μελέτη πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Γνωρίζουμε ότι ανάμεσα σ' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν θύματα δια­νοητικού χειρισμού. Σύμφωνα με τους αριθμούς του Υπουργείου Εθνικής Παι­δείας, 13.475 παιδιά έχουν εγκαταλείψει το σχολείο. Μία άλλη μελέτη που θα γί­νει από τον O.N.E.D. (Εθνικό Οργανισμό Παρατήρησης του Παιδιού σε κίνδυνο) κατόπιν αίτησης της Νομικής Προστασί­ας της Νεολαίας (P.J.J.) θα ασχοληθεί με τους νέους που αποτελούν τον στόχο των σεκτών.
Le Figaro: Υπάρχει κάποιο περιστατικό εξαιτίας του όποιου εκτίθενται ιδιαίτερα σε κίνδυνο τα παιδιά;
Georges Fenech: Όλο και περισσότεροι γονείς, αντιμέτωποι με κάποια ασθένεια του παιδιού τους προσφεύγουν σε γκουρού θεραπευτές. Αυτοί τους μιλούν για το «χρη­στό παιδί, για ένα πλάσμα εκλεκτό, εξαιρε­τικό» και τους διατάζουν να σταματήσουν την θεραπεία της κλασσικής ιατρικής. Το Διαδίκτυο αγκιστρώνει τις απελπισμένες αυτές οικογένειες. Εκ παραλλήλου, υπάρ­χει ένας πραγματικός ενθουσιασμός προς τις εναλλακτικές ιατρικές. Αυτόκλητοι ψυ­χοθεραπευτές προτείνουν τσαρλατανικές λύσεις και ασκούν διανοητική επιρροή. Ο επόμενος Οδηγός μας με προορισμό τους ιατρούς και την οικογένεια θα αφορά το φαινόμενο αυτό.
Le Figaro: Ποιο άλλο φαινόμενο έχει προσελκύσει την προσοχή της Επιτροπής Miviludes; 
Georges Fenech: Καθώς το έτος 2012 κα­ταφθάνει ολοταχώς, επαγρυπνούμε όσον αφορά τα κινήματα που κηρύσσουν την συντέλεια του κόσμου στη διάρκεια της χρονιάς αυτής. Θα τους αφιερώσουμε μια μελέτη που θα δημοσιευθεί το ερχόμενο έτος.
 
 
2. LE FIGARO, 13 Οκτ. 2010, άρθρο της Angelique Negroni.
3. Κάτι για το οποίο, οι κάθε λογής διανοητικοί χειραγωγοί των σεκτών δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Σημεί­ωση «Διαλόγου».
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΕΥΧΟΣ 61
 ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ www.egolpion.com
 


Read more: http://www.egolpion.com/miviludes.el.aspx#ixzz2WfDtDTQW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου