Τρίτη 14 Μαΐου 2019

CERN_Ψηλαφητός Θεός με τις αισθήσεις... Μπορεί να βρεθεί?


 Οι αισθήσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου


Το γύρο του διαδικτύου, που αφορά στα θρησκευτικά ιστολόγια, κάνει η βαρύγδουπη τηλεοπτική δήλωση το Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου σχετικά με το πείραμα CERN και την ανακάλυψη, ή μη, του "σωματιδίου του θεού". Τι το σημαντικό μας είπε λοιπόν ο μητροπολίτης; Ακούστε ή διαβάστε :

"Ψηλαφητός Θεός μέ τίς αἰσθήσεις... Μπορεῖ νά βρεθεῖ;"

Η ακοή, ρωτάμε, είναι ή δεν είναι αίσθηση; Είναι και ουδείς αντιλέγει, εκτός από τον Μεσογαίας Νικόλαο. Διότι όταν στον όρθρο εκάστης Κυριακής ακούμε το αναστάσιμο Ευαγγέλιο της ημέρας, αυτό που ακούμε δεν είναι η αίσθηση της αφής, που πιστοποιεί ότι αυτό είναι στερεό, αυτό είναι υγρό, αυτό είναι ... το και το. Είναι, κατά τον μητροπολίτη, η αίσθηση της ακοής και "ψηλαφητός θεός με τις αισθήσεις μπορεί να βρεθεί"; Όχι μας λέει ο Μεσογαίας Νικόλαος!
Όχι μας λέει αυτός, αλλά εμείς έχουμε την αίσθηση της ακοής και με αυτή ψηλαφούμε τον άγιο Θεό. Οι δικές μας αισθήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην αίσθηση της αφής, δηλαδή της ψηλάφησης, όπως είναι αυτές που έχει ο μητροπολίτης. Οι αισθήσεις μας είναι "η όλη αίσθηση", ή καλύτερα Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, και αυτή λείπει από τον απτόμενο του επισκοπικού θρόνου και αξιώματος μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.

 http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2012/07/cern.html
Αναρτήθηκε από Κυπριανός Χριστοδουλίδης στις 5:12 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου