Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η επινόηση του εγκεφαλικού θανάτου, λόγοι, ασυνέπειες και αντιφάσεις και συνέπειες

One Response to Η επινόηση του εγκεφαλικού θανάτου, λόγοι, ασυνέπειες και αντιφάσεις και συνέπειες

  1. Η εύκαμπτη συνείδηση
    Από το 1987 μέχρι σήμερα (2013) ο υπογράφων έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σχετικά με το θέμα των μεταμοσχεύσεων : Εγκεφαλικός θάνατος δωρεά οργάνων. Εξέδωσε μάλιστα βιβλίο το 1995, όπου και κατατέθηκαν όλα τα επιστημονικά στοιχεία τα οποία καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του εγκεφαλικού θανάτου και τα οποία εκθέτει ο καθηγητής κ. Καρακατσάνης.
    Μολονότι η ιατρική κοινότητα, όπως και η εκκλησιαστική, κατέστησαν ενήμεροι δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον, πλην μιάς παρουσίασης, για να οδηγηθούμε εν τέλει στο νόμο της εικαζόμενης συναίνεσης.
    Φαίνεται, στον σημερινό κόσμο όπου ζούμε, η ακρίβεια των γραφομένων μας πρέπει να συνοδεύεται και από ανάλογους επιστημονικούς τίτλους : Διατριβές, ειδικές εργασίες, συμμετοχές σε ιατρικά συνέδρια και τα τοιαύτα. Οι προϋποθέσεις όμως για όλα αυτά απαιτούν, ο φιλόδοξος – με την καλή έννοια του όρου – και ερευνών νους, να διαθέτει και άλλα αποδεκτά προσόντα από τους κύκλους της ιατρικής, ή συμπτωματικά της εκκλησιαστικής, κοινότητας. Ποια είναι αυτά, καλύτερα να μη τα αναφέρουμε ένα προς ένα. Αλλά δεν θα αποκρύψουμε το σημαντικότερο, την “εύκαμπτη συνείδηση” προς εδραίωση άθεσμων συμβιβασμών.
    Τα προσόντα αυτά δεν τα είχε ο γράφων. Υπήρξε ένα απλός δημόσιος υπάλληλος με ειδίκευση στην Ιατρική. Και αμειβόμενος από χρήματα του Δημοσίου, άσκησε το ιατρικό του καθήκον προς όφελος των προσερχομένων σ΄ αυτόν ασθενών ή άλλων εντελώς απληροφόρητων σε μείζονα ιατρικά ζητήματα όπως αυτό των μεταμοσχεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου